Linedance

—Så hva er Line Dance?—


Kun Cowboyhatter og boots? Nei, overhodet ikke. Moderne Line dance danses til alt, og vi blander country og top 20, og gammelt og nytt. Kan du telle til 8 og bevege føttene dine kan du danse line dance uansett alder.

Country linedance (eller line dance som det heter på engelsk, linjedans på godt norsk) er det som har dominerende lenge og er det folk flest forbinder med linedance. På 70-/80-tallet økte populariteten til linedance og med populæriteten ble det også mer og mer påvirket av andre dansestiler og musikk, og «moderne» linedance steg frem.

Det finnes i dag også rene country linedance-grupper, men det har blitt mer og mer vanlig at man danser litt av alt, akkurat slik vi gjør det i Drammen LineDance.

Vi danser country og pop, latin til vals. Vi velger ofte musikk og danser som er eller har vært veldig populære blandet med noe egenkoreografi. Det vil alltids være noe du liker.

Linedance deles ofte inn i 5 vanskelighetsgrader.

  • Absolutt eller ultra nybegynner (Absolute/Ultra Beginner)
  • Nybegynner (Beginner)
  • Lett Øvet (Improver)
  • Øvet (Intermediate)
  • Avansert (Advanced)

Og vi danser det meste på de ulike gruppene som tilbys hos Drammen LineDance.

—Selve dansingen—


Selve dansen eller koreografien i linedance er er en repeterende sekvens på X antall takter som danses til musikk, gjerne til en bestemt type sang/musikk.

De som lager dansene, koreografene, koreograferer som regel dansen til en type sang, men mange ganger kan en dans også danses til mange forskjellige sanger avhengig av oppbygningen til dansen.

Alle utfører de samme taktene, eller taktstegene, samtidig og er som oftest vendt den samme veien på linjer både på sidene og bakover.

Mye av sjargonen, eller språket, i linedance er ofte engelske eller fornorskede ord. Etter et kurs eller to har man lett plukket opp det meste.

Det som er det fine med linedance er at alle gjør feil innimellom og at det ikke gjør noe. Vi ler og smiler og fortsetter der vi slapp.

SÅ hvis du er mer nysgjerrig på linedance ta kontakt og meld deg på et kurs eller prøvetime og jeg regner med du ikke vil angre.

HAPPY DANCING!